Trolol
Image default
Huishoudelijk

De voordelen van de was buiten drogen

De voordelen van de was buiten drogen

Veel mensen kiezen ervoor om in de zomer hun wasgoed heerlijk buiten te laten drogen op een wasrek. Dit heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen, zoals het besparen op je energierekening. Toch zijn er nog allerlei andere voordelen te benoemen, waarom het aan te raden is je was buiten te drogen. Dit hoeft namelijk echt niet alleen in de zomermaanden, maar kan ook prima wanneer de temperatuur een paar graden minder is. Wist je namelijk dat je was ook prima droog met een voorjaarszonnetje een beetje wind? Sterker nog, hoe harder het waait, des te sneller het allemaal droog is. Om je een idee te geven welke voordelen het buiten drogen nog meer heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Sneller droog

Vaak hebben we het idee dat het buiten laten drogen op het Beste wasrek een stuk langer duurt, dan wanneer we de was ‘even’ snel in de droger doen. Toch is dit absoluut niet het geval. Vooral wanneer de zon schijnt en het ook nog een beetje waait, is je was vaak een stuk sneller droog, dan wanneer je de droogtrommel gebruikt. Ben je nog niet overtuigd? Dan is het aan te raden om het gewoon eens te proberen. Je zult namelijk zien dat het een stuk sneller droog is, dan wanneer je de droogtrommel gebruikt. Zeker de moeite waard dus.

 

Je was ruikt lekker fris

Of je nu kiest voor een wasrek die als best getest is of een draaimolen. In beide gevallen zul je merken dat je was een stuk frisser ruikt, wanneer je het in de buitenlucht laat drogen. Ondanks het feit dat je met verschillende geur doekjes natuurlijk een heel eind in de buurt komt bij de frisse lucht van buiten, gaat er uiteraard niets boven de echte frisse lucht van het buiten laten drogen van je was.