Trolol
Image default
Huishoudelijk

V & A – Veiligheid voor je huis

V- Waarom is het belangrijk om een slotenmaker met vergunning in het huren?

A – Zorgen dat je een slotenmaker inhuurt met vergunning is ZEER belangrijk wegens een aantal redenen. Slotenmakers zonder vergunning vragen meer dan de standaard prijs, ze voeren het werk niet goed uit, ze bieden geen garantie op het werk en ze geven je het verkeerde advies. Slotenmakers met vergunning daarentegen, geven garantie op hun werk, doen het werk voor de juiste prijs, zijn verzekerd en lid van de brancheorganisatie.

V –  Is het noodzakelijk om je slot te re-keyen?

A – Het is noodzakelijk om je slot te re-keyen wegens een aantal redenen. Als je net bent verhuisd, kan het zijn dat de vorige eigenaren sleutel hebben gekopieerd en daardoor nog steeds toegang tot je huis hebben en van je kunnen stelen. En andere reden is dat na verloop van tijd de pinnen in het slot niet meer zo sterk zijn en het daardoor makkelijker wordt om in te breken. Een andere belangrijke reden is geld; iedereen wil geld besparen en re-keyen bespaart je geld.

V – Zijn producten van Jimmy Proof een goed idee?

A – Producten van Jimmy Proof zijn een zeer goed idee. Ze omvatten veel meer dan alleen maar deurklinken en veiligheidssloten. Jimmy Proof sloten worden anders gemaakt; twee verticale pinnen worden vergrendeld als je de klink omdraait middels de Jimmy Proof methode. Dit zorgt ervoor dat de deur extra sterk wordt omdat er geen ruimte meer is voor een koevoet tussen de deur.

V – Zijn veiligheidssloten beter dan deurklinken?

A – Veiligheidssloten zijn beter dan normale deurklinken wegens een aantal redenen. Deurklinken kunnen makkelijk omzeild worden. Zo kun je bijvoorbeeld met een ID kaart of creditcard makkelijk een deur openen. Aan de andere kant kan je zo’n deur met veiligheidsslot helemaal niet zo makkelijk openen. Een deur beveiligen werkt beter als het slot dieper in de deur zit. Met een ID kaart krijg je zo’n deur zeker niet open. Daar is veel meer voor nodig!

V- Zijn biometrische middelen een goed idee?

A – Ja, biometrische manieren van beveiligen zijn een goed idee als je het geld er voor hebt. De meeste biometrische manieren van beveiliging worden gebruikt in gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen, etc. niet veel mensen gebruiken biometrische beveiliging thuis vanwege de prijs. Biometrische sloten kunnen alleen geopend worden door een vingerafdruk (van de eigenaar)

V – Hoe kun je zien wanneer je je slot moet re-keyen?

A – het is het beste om je slot elke 5 jaar te laten re-keyen. 5 jaar is lang genoeg voor iemand om je sleutel te dupliceren. Je moet je slot ook laten re-keyen na een inbraak. Als er ingebroken is moet je ook de cilinders laten vervangen omdat deze beschadigd kunnen zijn.

V – Wat is het verschil noodgrendel en panieksluiting?

A – Een panieksluiting is volgens locksecure.nl (Rotterdam) eigenlijk hetzelfde als een noodgrendel. Het doel van de panieksluiting zit in de naam verborgen. Als er een noodgeval is, is de makkelijkste manier om te vluchten het gebouw uit te rennen. De deur moet dan makkelijk te openen zijn en met een deurklink werkt dat slechter als met een grendel. Alle scholen en ziekenhuizen moeten zijn voorzien van panieksluitingen. Deze zitten aan de binnenkant van het gebouw en niet aan de buitenkant. Ga eens naar een goede slotenmaker in Rotterdam zoals www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam voor meer informatie.