Trolol
Image default
Huishoudelijk

Het gebruik van verschillende soorten gootsteenontstoppers

Het gebruik van verschillende soorten gootsteenontstoppers

Gootsteenontstoppers zijn onmisbaar in het huishouden. Een ophoping van keukenafval en vet kunnen leidingen blokkeren en daardoor kan de gootsteen verstopt geraken. Met een gootsteenontstopper zorg je ervoor dat de gootsteen weer doorstroomt. Er bestaan twee verschillende soorten gootsteenontstoppers.

De plopper voor kleine ontstoppingen

Je hebt het vast wel eens gezien: een rode zuignap bevestigd aan een houten steel. Dit is de zogeheten ‘plopper’. Dit product is erg populair als gootsteenontstopper omdat het gemakkelijk te gebruiken is. Je plaatst de rode zuignap op het verstopte putje en vervolgens zorgt het dankzij een vacuüm ervoor dat de verstopping verdwijnt. De ‘plopper’ is echter niet altijd te gebruiken als gootsteenontstopper. Door de grootte is het erg onpraktisch in bijvoorbeeld de gootsteen. Het werkt dan ook het beste bij kleine verstoppingen, zoals het afvoerputje in de douche.

Aan de slag met de ontstoppingsveer

Voor grotere ontstoppingen kun je beter een ontstoppingsveer gebruiken. Even de mouwen opstropen en je kunt aan de slag. De veer is flexibeler dan de plopper omdat het een spiraalveer heeft met een klauwtje. Daarmee kun je zo de verstopte afvoer in en al het afval verwijderen.

Pas op met de chemische gootsteenontstopper

De populairste gootsteenontstopper is nog altijd vloeibaar. Je gooit het middel in het putje of de afvoer en de chemische stoffen doen vervolgens het werk. Pas met deze producten wel goed op. De chemische stoffen kunnen schadelijk zijn voor je ogen en blote huid. Bescherm deze dan ook goed voordat je de gootsteenontstopper in gebruik neemt. Berg het goedje bovendien goed op als er kinderen in het spel zijn.

http://www.gootsteenontstoppen.eu