Trolol
Image default
Onderwijs

Verrassende vormen van kunsteducatie

Spelenderwijs ontdekken

Kleinkunstig en Grote Broer zijn al meer dan 10 jaar actief op basisscholen en middelbare scholen! Hierdoor hebben we aardig wat geleerd qua aanpak, doelgroep en ook qua soorten workshops die aanslaan bij de scholen en de leerlingen. Dankzij onze expertise kunnen we ook een gerichte werkwijze ontwikkelen die past bij ons als bedrijf, en bij jullie als scholen. Een van onze speerpunten is dat onze workshops procesgericht zijn. Er kan natuurlijk een mooi eindproduct uitkomen, maar hier ligt de focus niet op. We focussen namelijk op het ontdekken en uit experimenteren. Hoe loopt het groepsproces? Komt iedereen aan het woord, kan iedereen diens ei kwijt in deze kunstvorm? Waarom wel of waarom niet? De leerlingen leren het meeste wanneer ze zelf mogen ontdekken en ervaren. Daarom zijn onze workshops altijd interactief, met de nadruk op actief!

Het circus op school!

Op basisscholen is een onderwerp altijd geassocieerd met een groot feest, namelijk het circus! Hoe leuk het ook is om met alle klassen naar een circus toe te gaan, zoveel werk is het ook. Vervoer, lunch, hulpouders, er komt heel wat bij kijken om met één of meerdere klassen de hort op te gaan. Bij de workshops van Grote Broer hoeft dat niet! Wij bieden uiteenlopende circusactiviteiten aan voor op basisscholen! Onze freelance workshopdocenten zijn echte circusartiesten met een grote passie voor kinderen en het onderwijs. Daarom zetten zij zich graag in om de leerlingen van basisscholen te introduceren aan het circus vak. Wie is de grootste clown van de klas? En wie de circusdirecteur? Ontdek het met een van onze feestelijke workshops!

Muziek maak je samen

Iedereen luistert wel naar muziek. Waarbij de een groot liefhebber is van rap, houdt de ander meer van pop of juist indie. Over muziek praten levert altijd leuke gesprekken op. Misschien heb je met leerkracht wel meer met je leerlingen gemeen dan je in eerste instantie dacht, of misschien introduceren je leerlingen jou nog eens aan een heel lekker nummer of een heel goede band! Een mooie manier om dit soort gesprekken te starten is door de muziek workshops van Kleinkunstig.

https://www.grotebroer.nl