Trolol
Image default
Onderwijs

Multidisciplinair kunstonderwijs

Techniek workshops

techniekles basisschool zelf regelen? Niet nodig! Grote Broer helpt je een handje. Techniekonderwijs is weer gegroeid qua belang in het primaire onderwijs en veel scholen zijn hier daarom actief mee aan de slag gegaan. Naast het standaard lessenpakket dat al verzorgd werd, wordt er nu ook gekeken naar het organiseren van technieklessen. Toch is dit soms lastiger gezegd dan gedaan, want techniek is een enorm breed begrip! Wanneer we het over techniek hebben kunnen we praten over het timmeren van een eigen vogelhuisje, het maken van eigen vlog of juist over het programmeren van een robot. Voor al deze activiteiten zijn andere vaardigheden nodig. Vaardigheden die misschien niet allemaal al aanwezig zijn bij jou op school. Daarom heeft Grote Broer workshops ontwikkelt die op het spanningsveld tussen kunst en techniek zitten en aandacht hebben voor het grijze gebied van een discipline zoals techniek.

Procesgericht kunstonderwijs

De workshops van Grote Broer die zich focussen op techniek en techniek onderwijs zijn alles behalve resultaat gericht. Juist om leerlingen een breed beeld te geven van wat techniek onderwijs kan inhouden en hoe techniek en wetenschap vormgegeven is, ligt de focus niet op het eindproduct. Onder begeleiding van een van de 250+ professionele workshopdocenten van Grote Broer gaan de leerlingen ontdekken en experimenteren. De workshops zijn procesgericht en de nadruk ligt op dat er geen goed en fout is. Het verbreden van het perspectief van leerlingen hierin is enorm belangrijk. Leerlingen die zelden uitblinken krijgen voor de verandering de voorgrond en realiseren dat het niet allemaal zo zwart wit is. Daarnaast is er aandacht voor uiteenlopende denkprocessen. Waarom denkt je buur er anders over dan jij? Hoe komt dat? Is dat erg? Duik dieper het proces in tijdens de kunst en techniekworkshops van Grote Broer!

Rap workshop middelbare school

Op zoek naar iets totaal anders? Bekijk dan het aanbod dat we maken voor middelbare scholen. Zo bieden we onder andere ook de workshop rap aan. Iets totaal anders dan techniek onderwijs, maar daarom niet minder leuk! Verbreed je beeld van kunsteducatie en scrol eens door het aanbod van Kleinkunstig of Grote Broer.

https://www.kleinkunstig.nl