Trolol
Image default
Energie

Nadelen isolerende raamfolie

In deze blogpost bespreken we de nadelen van isolerende raamfolie. We behandelen wat isolerende raamfolie is, waar het goed voor is, en of het duur is of niet. Aan het eind zou je een goed inzicht moeten hebben in de voor- en nadelen van isolerende raamfolie.

 

Wat is isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie is een heldere plastic folie die aan de binnenkant van een raam wordt aangebracht. Het is meestal gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET) of polyvinylideenchloride (PVdC). Het doel van de folie is het verminderen van warmteverlies door ramen bij zowel koud als warm weer.

 

Waar is isolerende raamfolie goed voor?

Isolerende raamfolie kan helpen de kosten voor verwarming en koeling te verlagen, en je huis comfortabeler te maken door tocht te verminderen. Het kan ook helpen je meubels en vloeren te beschermen tegen verbleking door blootstelling aan de zon.

 

Is isolerende raamfolie duur?

Nee, isolerende raamfolie is niet duur. Een rol isolerende raamfolie van 12 inch breed en 25 meter lang kun je voor ongeveer $10 kopen.

 

Hoewel er enkele nadelen kleven aan het gebruik van isolerende raamfolie, zoals het feit dat het het zicht kan verminderen en condensatie kan veroorzaken, zijn er ook veel voordelen, zoals vermindering van de verwarmings- en koelingskosten en bescherming van je meubels tegen verbleken. Als je overweegt isolerende raamfolie in je huis te gebruiken, weeg dan de voor- en nadelen af om te beslissen of het voor jou geschikt is. Bespaarbazaar.nl helpt jou om energie te besparen met handige producten waardoor jouw energierekening daalt. Ons assortiment is erop gericht om een zo duurzaam, comfortabel en voordelig mogelijk thuis te maken.

https://bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/gas-besparen/isolerende-raamfolie