Trolol
Image default
Aanbiedingen

Een Franse taaltraining in Rotterdam

Frans

Frans is een romaanse taal omdat is het voortgekomen uit het Latijns. Frans is een officiële taal in meerdere landen. Alleen in Frankrijk is het Frans de enige moedertaal. In Canada, België, Zwitserland is het de officieel taal in een bepaald deel van het land. Daarnaast wordt het Frans in veel voormalige koloniën nog steeds gesproken. Het gaat om in totaal om vijfenveertig landen. Zo’n vijfenzeventig miljoen mensen gebruiken Frans als hun moedertaal. Daarnaast zijn er nog vijftig miljoen mensen die het Frans gebruiken als hun tweede taal. Vraag direct een offerte aan voor een verhuisbedrijf.

Frankrijk

Een belangrijk handelspartner voor Nederland is Frankrijk. Het land staat voor import en export in de top 10. Goede communicatie is in de ondernemerswereld niet vanzelfsprekend. Zeker wanneer de communicatie niet in dezelfde taal is. Fransen zijn erg gesteld op hun eigen taal. Engels sprekende Fransen is niet vanzelfsprekend. Om een goede handelspartner te kunnen zijn voor Frankrijk is kennis van de Franse taal absoluut een must, in taal en geschrift. Naast ondernemers en handelspartners is Frankrijk ook een groot vakantieland. Honderdduizenden Nederlanders trekken erop uit in de zomer en winter. Frankrijk staat bekend om Goed eten, stokbrood, Wintersport en de Middelandse Zee en niet te vergeten de Tour de France. Offerte

Taaltraining Frans

In het onderwijs in Nederland wordt het Frans gezien als tweede vreemde taal. Het wordt aangeboden aan alle eerste klassen van de middelbare school. Daarna kunnen studenten optioneel doorgaan om uit eindelijk eindexamen af te leggen in het Frans. Voor veel Nederlanders is het Frans een lastig te beheersen taal. Grammaticaal zijn er veel overeenkomsten met het Engels. Problemen met de uitspraak en het verstaan van het Frans maken het voor veel Nederlanders niet gemakkelijk om het Frans goed te beheersen. In het beroepsonderwijs is er daarnaast ook weinig aandacht voor het Frans. Veel onderwijs instituten kampen ook met het probleem dat goede leraren niet makkelijk zijn te vinden. Dit zijn vaak mensen met een Franstalige achtergrond. Bijvoorbeeld geëmigreerde Fransen met een Nederlandse echtgenoot. Toch is er vanuit het bedrijfsleven veel animo voor personeel die de Franse taal goed beheerst. In de economie is alleen het Engels, vaak te beperkt. Er wordt tegenwoordig veel zaken gedaan in Frankrijk. Denk hierbij aan de samenwerking tussen de KLM en Air France. Deze taalbarrière leidt tot economische schade. De reden hiervoor is simpel. In je moedertaal leidt zaken doen niet tot communicatieve beperkingen. Kies daarom voor een taaltraining Frans in Groningen of Rotterdam.