Een Marc Cain shawl als stijlitem bij uitstek

Marc Cain weet, net als andere modehuizen zoals Joseph Ribkoff, zijn typische handtekening te zetten op zowel zijn kleding als zijn accessoires. Het van oorsprong Duitse modehuis komt regelmatig met een nieuwe lijn, die keer op keer door elegantie en stijl wordt gekenmerkt. De Marc Cain shawl is inmiddels een begrip geworden. Met deze shawl kunt u als moderne en zelfbewuste vrouw alle kanten op. U kunt de shawl nonchalant in combinatie met een basic blouse of shirt op een spijkerbroek of pantalon dragen. Maar ook op een jurk staat een dergelijke shawl erg goed.

Keuze uit verschillende stoffen

De individuele uitstraling van de shawls van Marc Cain, maar natuurlijk ook die van andere ontwerpers zoals Joseph Ribkoff, wordt grotendeels bepaald door de stof. Al hebben twee mode-items hetzelfde ontwerp, ze verschillen wezenlijk van elkaar door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. De shawls die u online bij Penninkhof kunt bestellen, zijn vervaardigd van polyester, zijde, katoen of een combinatie van verschillende stoffen. Ook modal, een natuurlijke kunstvezel afkomstig van beukenhout, komt vaak terug. Dankzij zijn ademende karakter is deze shawl een ideaal zomeritem. Daarentegen is een shawl van imitatie bont weer geschikt voor de koudere maanden.

Alternatieve manieren om uw shawl te dragen

Een shawl hoeft u overigens niet altijd om uw nek te dragen. U kunt de Marc Cain shawl ook anders gebruiken, bijvoorbeeld door hem als een soort van haarband om uw hoofd te dragen. Wanneer u de shawl om uw pols bindt, geeft dit een verrassend speels effect. Hetzelfde geldt voor wanneer u de shawl aan uw tas bevestigd. En wilt u echt origineel voor de dag komen? Dan draagt u hem in de zomermaanden om uw enkel.

Esthetisch en functioneel tegelijk 

De elegante shawls die u bij Penninkhof kunt kopen, hebben niet alleen esthetisch gezien waarde. Naast hun modieuze bijdrage hebben ze ook nog eens een praktische functie. De winterse edities, gemaakt van warmere of dubbele stoffen vervangen de ‘gewone’ sjaal die u bijvoorbeeld op kantoor om u heen slaat wanneer het wat fris is. In het voor- en najaar geven de shawls van Marc Cain, Joseph Ribkoff en andere modehuizen die u in de webshop van Penninkhof vindt, dat extra beetje bescherming tegen de frisse wind. Zo gaat u gestijld én goed gekleed de dag door.