Trolol
Image default
Mode en Kleding

Verschil tussen lange regenjassen en poncho regenjassen

Verschil tussen lange regenjassen en poncho regenjassen

De twee meest voorkomende regenjassen die de meeste mensen tijdens het regenseizoen gebruiken, zijn de lange regenjassen en poncho regenjassen. Beide regenjassen hebben hetzelfde doel. Heren en dames regenjas ontwerpen zijn gemaakt om water af te stoten en je droog te houden tijdens het dragen. Er zijn nogal wat verschillen tussen deze twee soorten kleding. Het eerste verschil is vrij duidelijk omdat je het op het eerste gezicht meteen kunt zien. Dat verschil is de maat en vorm van de lange regenjassen en poncho regenjassen. Lange regenjassen hebben het uiterlijk van een te wijd uitlopende jas. Je trekt de lange regenjas aan zoals alle andere kleding, met je armen door de mouwen. Met een poncho heb je een uitstraling die wat meer op een mantel lijkt. Om deze regenjas te dragen, moet je de poncho over je hoofd en over je schouders doen. Er zijn geen knopen bij betrokken, in tegenstelling tot lange regenjassen. Poncho-regenjassen zien er iets meer uit als een utility- of werk regenjas die handig is voor buitenklussen zoals wegenbouw en verkeersleiding.

Ventilatie

Lange regenjassen en poncho’s bieden verschillende soorten ervaringen door het ademend vermogen van de kleding. Lange regenjassen bieden een meer geventileerd ontwerp als je ze niet dichtknoopt. Maar als het dichtgeknoopt is, kan het behoorlijk warm zijn. Met een poncho regenjas heb je geen optie om hem te sluiten of te openen. Je draagt ​​hem gewoon over je romp. Dat kan ook behoorlijk warm zijn aangezien de enige opening van de poncho regenjas onderaan zit. Poncho-regenjassen bieden echter een betere mobiliteit en daarom zijn producten zoals een regenponcho fiets ontwerp veel beter om te dragen tijdens het rijden op de motor of op de fiets.

Prijs

Lange regenjassen en poncho regenjassen verschillen ook qua prijs. Lange regenjassen kosten meestal meer in vergelijking met poncho regenjassen. De prijs varieert van ongeveer 90 euro tot 300 euro. Verschillende soorten lange regenjassen maken ook gebruik van verschillende stoffen, wat ook de prijs ervan stimuleert. Daarentegen zijn poncho regenjassen een stuk goedkoper aangezien ze zo’n 90 euro tot 135 euro kosten. Je hebt minder opties met betrekking tot het stoftype. Afgezien daarvan moet je misschien ook een regenbroek dames kopen die compatibel is met de poncho, omdat poncho regenjassen misschien niet voldoende zijn om je hele lichaam te bedekken. Houd er rekening mee dat een regenbroek ongeveer 20 euro goedkoper is dan poncho regenjassen. Dat betekent dat in sommige gevallen lange regenjassen nog steeds meer kunnen kosten in vergelijking met de aankoop van een combinatie van een poncho-regenjas en een regenbroek.

Gewicht

Een belangrijke factor om te bepalen bij het kopen van regenjassen is het gewicht. Lange regenjassen en poncho’s hebben zeer verschillende gewichten vanwege hun verschil in vorm en grootte. Natuurlijk zullen poncho regenjassen minder wegen dan lange regenjassen. Verschillende gewichten van regenjassen zijn bepalend voor het type regenjas dat je voor een bepaald doel moet aanschaffen. Lange regenjassen zijn meer casual of geschikt om naar je werk aan te doen,omdat je er niet veel tijd aan hoeft te besteden. Poncho regenjassen zijn ontworpen om langer te worden gedragen en daarom worden ze meer als een praktische regenjas behandeld die bij veel buitenklussen wordt gebruikt.