Trolol
Image default
Dienstverlening

Familie Advocaten – Wat doen zij?

Zolang de familie goed met elkaar kan opschieten en een gevoel van verbondenheid heeft is alles koek en ei. Maar soms kunnen dingen mis gaan en dan zijn juridische interventies noodzakelijk om de plooien glad te strijken. Familie advocaten komen dan goed van pas bij familierecht zoals een echtscheiding, alimentatierecht, kinderbijslag, steun verplichtingen, voogdij, huiselijk geweld, eigendomsrechten, vaderschap, jeugdcriminaliteit en afhankelijkheid.

In deze tijd waar huwelijkscontracten steeds meer een vaste onderdeel vormen tussen koppels kan een familie advocaat helpen bij het begrijpen van voorhuwelijkse overeenkomsten. Zij helpen bij het opstellen van voorbeelden van huwelijkscontracten, om ervoor te zorgen dat beide partijen even goed vertegenwoordigd worden. Zodat niet één met de gebakken peren zit. Dit is waar regels zoals wie beheert de eigendommen, inkomen, uitgaven en schulden worden vastgelegd. Er zijn verschillende andere aspecten in een relatie die de familie advocaat voor zijn rekening houdt. Mocht het huwelijk geannuleerd worden bijvoorbeeld, een familie advocaat zal dan uitleggen wat de mogelijke implicaties zijn en geeft juridisch advies over welke stappen te ondernemen. Zij zullen ook een overzicht geven van de juridische gevolgen van samenwonen.

Een echtscheiding is waarschijnlijk het meest pijnlijke een koppel kan meemaken. Of nu het huwelijk plotseling eindigt of er is een teken van aftakeling binnen de relatie na verloop van tijd. Moet het worden goedgekeurd in een rechtbank en vereist het de inbreng van een familie advocaat. In sommigen gevallen, moet de partij die de echtscheiding aanvraagt bewijzen dat de partner in fout was. In dit geval komt een advocaat hierbij helpen.

Familie advocaten zijn er niet alleen maar om problemen op te lossen binnen een familie. Zij brengen ook een gevoel van vreugde en opluchting. Een voorbeeld is bij adoptie. Zij maken het proces gemakkelijker voor kinderloze koppels of koppels die geïnteresseerd zijn om een kind te adopteren. Een andere is de begeleiding bij een naamsverandering en het op punt stellen van documenten na het huwelijk.

Onze website heeft een lijst van de sectoren waar onze advocaten in actief zijn. Hier vind je de bijvoorbeeld familierecht, huurrecht en incassozaken. We adviseren ook omtrent specifieke zaken zoals de omgangsregeling met baby na een eschtscheiding. Schroom daarom niet om een kijkje te nemen op onze website.

http://www.advocatenkantoorschmidt.nl/