Trolol
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kies je de juiste mascara

Iedere mascara is uniek. De favoriete mascara van je vriendin zal niet altijd ook de perfecte mascara voor jezelf zijn. Het probleem met mascara bevindt zich niet in het product zelf, maar eerder bij je eigen wimpers.

Aangezien iedere vrouw uniek is, heeft iedere vrouw ook haar eigen type mascara nodig. Heb je dunne, bleke of stompe wimpers dan moet je je geen zorgen maken. In dit artikel overlopen we kort even hoe je de beste mascara kiest voor je wimper soort.

 

Onthoud dat iedere mascara uniek is. Je mag ze dus nooit mengen. Er zijn verschillende soorten van mascara. Zo heb je waterbestendige mascara, maar ook mascara die kan zorgen voor dikkere of langere wimpers. Ja, het kiezen van de juiste mascara is dus een grotere uitdaging als vroeger want vroeger was het aanbod hierin beperkt!

 

De meeste vrouwen kiezen mascara die hun huidskleur aanvult. Als je een dramatische make-up look wil creëren dan kies je best een donkerblauwe mascara. Paarse mascara oogt dan weer zeer mooi bij vrouwen met groene ogen of kastanjebruin haar.

 

Let ook op de dikte van je mascara borstel. Als je vollere, lange wimpers hebt dan kies je best voor een mascara met dikkere borstel. Heb je korte en dunne wimpers dan is een smal mascara borsteltje voldoende.

 

Mascara voor langere wimpers is perfect voor vrouwen die van nature al dikke wimpers hebben. Zo’n mascara’s hebben meestal een borstel met lange haren zodat je de toppen van je wimpers makkelijk mee kan inkleuren.

 

Waterproof mascara kan in principe iedereen gebruiken die hier niet voor allergisch is. Dit soort van mascara is goed voor sporters of vrouwen die regelmatig werken in vochtige omgevingen. Ook op vakantie kan deze mascara handig zijn bij het zwemmen. Deze soort is echter niet aangeraden voor dagelijks gebruik.

 

Het doel van mascara is om je wimpers langer en gedefinieerd te maken. Echter bestaat er ook mascara in de vorm van een toverstokje die je wimpers kan verbreden waardoor ze dikker lijken en dus meer zullen opvallen.

 

Net zoals er stijlborstels en stijltangen bestaan die je haar kunnen krullen, bestaat er ook zoiets als curling mascara. Dit is een type mascara die kan helpen om ‘grotere ogen” te verkrijgen. Bijkomend houdt dit type mascara je wimpers ook langer omhoog en zorgt het voor een algemeen mooie make-up look.

https://www.prettyme.be