Trolol
Image default
Alarmsysteem

Hoe zorg je ervoor dat je huis veiliger is voor inbraak?

Wanneer je tegenwoordig een huis bezit wil je zeker ook voorkomen dat je kostbare bezittingen kunnen worden meegenomen. Het huis extra beveiligen is dan zeker een belangrijk aandachtspunt en hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Ten eerste is inbraakpreventie natuurlijk een breed gebied maar vaak begint het ook met een aantal belangrijke eigenschappen. Zo is het belangrijk om altijd voldoende licht om je huis te hebben want inbrekers hebben hier een hekel aan en zullen niet snel in het licht gaan staan waardoor ze opvallen. Zorg er dus voor dat je om het huis verlichting hebt die bijvoorbeeld met een bewegingssensor aangaat zodra zich iemand op die zone van je huis begeeft.

Professioneel sluitwerk

Natuurlijk zijn er altijd brutale inbrekers of heeft uw huis geen publiek aanzicht en kan de inbreker dus ook met verlichting prima zijn werk doen. Maak het de inbreker moeilijk door professionele cilinders en sluitwerk op alle deuren en ramen toe te passen. Een goede slotenmaker kan hier zelfs op alle “veilig wonen” kenmerken letten en hiervoor het Politie Keurmerk volgen. Wanner het huis niet eenvoudig is te betreden en met goed sluitwerk is voorzien zal vaak al voor de inbreker een reden zijn om het elders te proberen.

Een hond of een camera

Een waakhond zal zeker menig inbreker afschrikken en bovendien zult u zelf ook snel op de hoogte worden gebracht als er iets om de woning gebeurt. Toch zijn er ook honden die niet direct aanslaan en wanneer de hond pas wordt geconfronteerd met de inbreker kunnen er vervelende situaties ontstaan. Geef met een sticker aan dat u een waakhond heeft en plaats anders een ip-camera. Een ip-camera zal op beweging in een bepaalde zone gaan opnemen en een inbreker zal dit vaak afschrikken. Vaak is de combinatie met een lamp die aangaat nog beter omdat hierdoor de beelden scherper zijn en de inbreker ook de camera zal zien. Neem gerust een kijkje bij de Arnhemse Slotenmaker voor meer informatie over beveiliging.

 

 

Gerelateerde artikelen

Online alarmsystemen Den Haag

Lockpicking Universiteit