Online alarmsystemen Den Haag

In het nieuws is er iedere dag wel wat nieuws over woninginbraken en het lijkt steeds vaker te worden, alhoewel dit niet waar is willen toch steeds meer mensen alarmsystemen Den Haag laten installeren.

Zijn er meer woninginbraken?

Uit onderzoek blijkt juist dat in de afgelopen 20 jaar woninginbraken aan het afnemen zijn. Als je naar de grafiek kijkt van Politie Den Haag zie je een dalende lijn in het aantal inbraken. Toch lijkt het toegenomen te zien in de perceptie van de inwoners van Den Haag en dit heeft alles met sociaal media te maken.

Als er nu ergens inbraak plaatsvindt wordt het bericht door de slachtoffers of een derde partij gemeld om Facebook, Twitter, Instagram of andere sociaal media. Zo lijkt het opeens dat het aantal inbraken aan het toenemen zijn maar niks is minder waar. Voordat Facebook op het toneel verscheen haalde mensen hun nieuws uit de krant, radio of de tv. In al deze nieuwsmedium ’s werd alleen aandacht besteed aan grote gebeurtenissen en niet aan woning inbraken dat haast elke dag plaats vonden. Het leek er dus op dat er minder inbraken waren terwijl het er juist veel meer waren.

Verkoop alarmsystemen Den Haag

Dankzij sociaal media is het verkoop van alarmsystemen Den Haag sterk toegenomen. Hierbij hebben de bedrijven natuurlijk baat bij en ze spelen er dan ook handig op in door bij zulke berichten advertenties te plaatsen. Als je veiliger voelt met alarmsystemen Den Haag moet je er vooral voor kiezen, maar het is niet zo dat het in Den Haag steeds onveiliger wordt.