Trolol
Image default
Architectuur

Een dakkapel (laten) plaatsen: pluspunten en mogelijkheden

Een dakkapel laten plaatsen is een verbouwing die je niet zomaar laat uitvoeren, maar waar je goed over nadenkt. Wie een dakkapel koopt, doet namelijk niet alleen een financiële investering, maar heeft ook veel te kiezen qua soorten en materialen dakkapellen. Dakkapellen hebben veel voordelen en pluspunten, dus er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een dakkapel. Maar welke pluspunten zijn dit eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden qua soorten kapellen?

Een dakkapel laten plaatsen loont altijd

Interessant aan een fraaie dakkapel laten plaatsen, is dat je hier altijd profijt van hebt. Zowel op de korte als lange termijn. Een van de belangrijkste pluspunten is dat je op zolder met een dakkapel, en zeker met een nokverhoging, veel meer bewegingsruimte hebt. De zolder kun je met een dakkapel gebruiken als een extra leef- en woonruimte. Verder is de kapel op het dak direct lonend omdat jouw huis onmiddellijk meer waard wordt. De gemaakte kosten voor de verbouwing heb je dus eigenlijk al direct terugverdiend. Ten derde, en ook dat is niet verkeerd, profiteer je van veel gratis lichtinval op de bovenverdieping. Hierdoor lijkt het huis ruimer. Maar ook van binnenuit naar buiten is het zicht aanzienlijk beter. Je kunt nu eindelijk genieten van het uitzicht over de mooie natuurlijke omgeving rond jouw pand!

De mogelijkheden zijn legio

Qua vormgeving en formaat zijn er legio mogelijkheden als je een dakkapel zoekt. Vooral populair is de dakkapel aan één kant van de woning. Deze zijn relatief voordelig en leveren veel ruimtewinst op. Nokverhogingen zorgen voor nog mer leefruimte, maar zijn wel duurder in de aanschaf. Verder kun je nog gaan voor hoekkapellen met een 90 graden hoek erin en voor allerlei aanvullende opties als raambekleding en speciale afwerkingen aan de binnen- en buitenkant. Ten slotte heb je natuurlijk ook de keuze uit materiaalsoorten als kunststof (erg populair), hout en aluminium. Iedereen kan dus aan zijn of haar trekken komen!