Trolol
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking Universiteit

Het kunnen kraken van een slot zonder gebruik van de originele openingsmethode is al jaren een uitdaging voor slot fanatiekelingen. De mensen die dit beoefenen hebben het verheven tot een ware sport. Ze zijn zo enthousiast dat er zelfs op internationaal niveau wedstrijden worden gehouden.
 

Lockpicking

Ze noemen deze sport lockpicking en op de site van de lockpicking universiteit is er veel leuke informatie over dit onderwerp te vinden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze sport niet gemakkelijk te misbruiken door kwaadwillende. Het is namelijk een vaardigheid die erg lastig is om onder de knie te krijgen en geen zekerheid tot succes biedt. Voor kwaadwillenden is het dus makkelijker om voor een techniek te kiezen die meer zekerheid biedt van succes en minder oefening vereist. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van een boormachine of cilindertrekker.

http://www.youtube.com/watch?v=FqhhXyROxQM

 

Lockpicking beoefenen als sport

Voor de beoefenaars van de lockpick sport is het een kunst om de binneste onderdelen van het slot zo te bewerken dat ze het slot schadeloos kunnen openen. Maar zelfs voor de grootste meesters kan het makkelijke enkele uren duren om een simpel cilinderslot te openen.
 

Elk slot is uniek!

Elk slot is namelijk uniek en het is daarom lastig om je te trainen om alle soorten sloten te kunnen openen. Tijdens de wedstrijden worden ook verschillende sloten gebruikt van wel hetzelfde merk. Deze sloten zijn nieuw voor alle deelnemers en geeft dus een nieuwe uitdaging. Als je meer wilt weten over lockpicking dan raad ik de site van de lockpicking universiteit ten sterkste aan. Er is veel leuke informatie te vinden en zelfs een gratis te downloaden handboek. Veel plezier met het verkennen van deze mysterieuze sport!

http://www.lockpickinguniversiteit.nl

Gerelateerde artikelen

Online alarmsystemen Den Haag

Hoe zorg je ervoor dat je huis veiliger is voor inbraak?