Trolol
Image default
Gezondheid

Maak kennis met reflectieve wandelcoaching

Ben je burn-out en zoek je nu naar een fijne en overzichtelijke manier om hiermee om te leren gaan? Het behandelen van een burn-out kost tijd en dient geheel op je eigen tempo uitgevoerd te worden. De eerste stap is om naar de huisarts en de bedrijfsarts te gaan. Zij hebben ervaring met personen die in een burn-out terecht zijn gekomen en helpen je op weg. Daarna heb je de keuze uit verschillende therapieën of behandelingen. Het is voor ieder mens anders welke behandeling het beste werkt. Het kan zijn dat jij je fijner voelt bij een bepaalde techniek. In deze blog lees je alles over reflectieve wandelcoaching om van je burn-out af te komen.

Wat is reflectieve wandelcoaching?

Wist jij dat je tijdens wandelcoaching in een ontspannen stemming komt? De natuur zorgt ervoor dat jij je beter kunt concentreren en symboliseert een veilige omgeving. Dat gevoel van veiligheid is nodig op het moment dat je met de wandelcoach in gesprek gaat. Doordat je beweegt en in een mooie omgeving rondloopt, ben je eerder geneigd om al je gevoelens en gedachten met de wandelcoach te delen. Reflectieve wandelcoaching staat voor de reflectie van je emoties en gevoelens op de natuur. De natuur beschikt over een bepaalde vorm van wijsheid. Deze wijsheid kan inzichten en gevoelens voor je lichaam en geest verduidelijken. Het landschap waarin jij je bevindt kan creatief worden ingezet om jezelf een spiegel voor te houden. Doordat je tijdens de wandeling continu in beweging bent en nieuwe omgevingen aanschouwt, komt ook je mind in beweging. Doordat de wandelcoach je reflectieve vragen stelt, leer jij jezelf direct beter kennen. Je leert patronen in je gedrag herkennen en ziet in waarom je op een bepaalde manier reageert.

Zet stappen om jezelf beter te leren kennen en van je burn-out te herstellen

Door met een wandelcoach op pad te gaan, leer je onder meer jezelf veel beter kennen. Je burn-out en/of stressklachten staan centraal en hierdoor leer je inzien waarom in bepaalde situaties stress ervaart. Doordat je nieuwe inzichten verwerft, kun jij je passies, levensdoelen en talenten beter herkennen en leren inzetten. Tijdens de wandelingen kun je inspiratie opdoen en zal jij je steeds lekkerder in je vel voelen, waardoor ook relaties met familie, vrienden en collega’s verbeteren. Wanneer je in de regio Amsterdam woonachtig bent kun je contact opnemen met een wandelcoach in Amsterdam.

https://www.liberi.nl