Trolol
Image default
Mode en Kleding

Mannen sieraden en oorbellen

Oorbellen behoren tot de eerste sieraden die door mensen werden gedragen. In een aantal culturen werden oorbellen gedragen door mannen, in andere door vrouwen en vaak ook door zowel mannen als vrouwen. Tegenwoordig zijn mannen sieraden vaak kettingen en armbanden, de laatste jaren maken mannen oorbellen een ware comeback. Dat is niet zo verbazingwekkend, met een oorbel kun je een statement maken, het is een mode accessoire zonder dat ze in de weg zitten. Of je nu kiest voor mannen armbanden, mannen kettingen of mannen oorbellen, met mannen sieraden ben je echt compleet!

 

Mannen oorbellen

Hoewel mannen oorbellen al in het Perzische rijk werden gedragen kwam het dragen van dit mannen sieraad rond de zestiende eeuw voor het voetlicht in Europa, in het bijzonder tijdens de Engelse Renaissance. In die tijd waren oorbellen echt mannen sieraden, het was een manier om een statement te maken. Pas later zouden oorbellen vrijwel exclusief door vrouwen worden gedragen.

 

Mannen sieraden als verzekering

Wij associëren mannen oorbellen vaak met de scheepvaart. Piraten, matrozen en kapiteins, ze droegen allemaal oorbellen. Dit was geen mode statement maar een soort uitvaartverzekering. Als een schipper kwam te overlijden kon met een gouden oorbel de begrafenis worden betaald. Gelukkig zijn mannen oorbellen en andere mannen sieraden tegenwoordig vooral decoratie.

 

Gouden en zilveren oorbellen

Gouden oorbellen zijn verguld, er wordt een dun laagje goud aangebracht over een ander soort metaal. Het goud op zich is een legering, een samenstelling van goud en andere metalen. Dit is noodzakelijk omdat puur goud een relatief zacht materiaal is, met andere metalen wordt het goudlaagje harder waarmee het niet snel zal slijten. Dit heeft ook invloed op de kleur, 24 karaat goud heeft een veel dieper oranje kleur dan het goud in mannen sieraden.

 

Bij 925 Sterling zilver krijg je de hoogste kwaliteit zilver. Dit materiaal is zeer duurzaam en heeft die mooie zilveren glans. Zilver is een neutrale kleur die overal bij past en daarmee uitstekend geschikt is voor mannen sieraden. Ze kunnen tegen een stootje en zijn via internet helemaal niet duur om aan te schaffen. Vaak worden zilveren mannen oorbellen voorzien van een klein zirkonia steentje. Een zirkonia is veel goedkoper dan diamant maar heeft kwalitatief gesproken een grotere schittering dan een echte diamant. Waarom zou je dus meer betalen?

 

Andere mannen sieraden

Naast mannen oorbellen worden armbanden en kettingen ook vaak door mannen gedragen. Herenhorloges mogen uiteraard ook niet ontbreken. Bij al deze mannen sieraden zijn de meest populaire materialen goud, zilver, staal en leer. Edelstenen zie je met name terug in mannen oorbellen en soms op de wijzerplaat van een horloge of ingezet in een ring. Over het algemeen zijn mannen sieraden wat neutraler, mannen gaan vooral voor een “understated” look die elegant is en niet té opzichtig. Heb je ook een mooi paar manchetknopen? Als je die combineert met mannen oorbellen in dezelfde stijl kom jij voor de dag met een strakke en verzorgde look waarbij elk detail klopt. En dat kan bij een zakenlunch, een sollicitatiegesprek of een een leuke date wonderen verrichten!

http://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/