Trolol
Image default
Banen en opleidingen

Mechanical and structural engineer

Functie

Wil je deel uitmaken van de fascinerende wereld van havenapparatuur, machines en constructies? Technisch uitdagende jobs, zichtbare resultaten, excellente collega’s en carrièremogelijkheden wachten op je!

Ter versterking van de engineeringafdeling zijn wij op zoek naar werktuigbouwkundigen en constructeurs.

Je bent: Gepassioneerd door werktuigbouwkunde, wiskunde en design

Als werktuigbouwkundig ingenieur en bouwer heb je kernfuncties op de engineering- en projectafdeling.

Als natuurkundig ingenieur word of word je werktuigbouwkundig expert voor zware machines en staalconstructies van havenkranen.

 • Je bestudeert specificaties, normen, ontwerp- en veiligheidsregels en berekeningen.
 • Je bent actief betrokken bij alle nieuwbouw- en renovatie- / upgradeprojecten van apparatuur in alle stadia van het project.
 • Je geeft specificaties op met betrekking tot mechanische en constructieve zaken en je bent de communicatiepartner van onze leverancier.
 • Je staat in voor het technisch beheer van de mechanische en constructieve ontwerpevaluatie van nieuwbouw- of renovatieprojecten van kranen. Je daagt het ontwerp, de aannames en berekeningen van leveranciers en technische onderaannemers uit. Je controleert en keurt de constructietekeningen, berekeningen en afmetingen van de kraanconstructie, componenten en subsystemen goed.
 • Je werkt samen met een extern ingenieursbureau dat je kan helpen bij het maken van schaduwmodellen. Je maakt gebruik van geavanceerde engineeringsoftware, waaronder FEM-kraanontwerpsoftware Krasta. Binnenkort zullen ze hun technische capaciteiten uitbreiden via Ansys.
 • Je voert of evalueert stabiliteits- en constructieberekeningen (stijfheid, vermoeidheid, …) en dynamische analyses.
 • Je werkt nauw samen met onderhouds- en reparatieteams en helpt hen bij het bespreken en analyseren van de grondoorzaken van structurele of mechanische problemen met werkende apparatuur.
 • Je werkt nauw samen met collega’s, projectmanagers, collega’s op de onderhoudsafdeling, leveranciers en externe engineering partners.

Aanbod

 • Aantrekkelijk salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Informele en stabiele internationale werkomgeving
 • Een bedrijf dat zich toelegt op sociale zaken
 • Rollen met invloed en zichtbaarheid
 • De kans om een ​​pionier te zijn in een innovatieve omgeving.

Jouw profiel

We waarderen een rijke werkervaring als constructeur en / of werktuigbouwkundig ingenieur, maar we waarderen ook kandidaten met minder ervaring maar met stuwkracht, kennis en vermogen om door te groeien tot technische experts.

 • Master of Engineering (Machinebouw, Mechatronica, Major Bouw)
 • Vaardig in Nederlands en Engels
 • Goede operationele kennis van MS Office. Ervaring in AutoCAD en geavanceerde technische software.

Ontwikkel en specificeer het fabricageproces om de project- en fabricage- of industrialisatierecords aan te passen, productietijd en productiekosten te evalueren en kwantificeren, prijsnormen en offertes te bepalen, de toepassing van het programma te controleren, productieactiviteitsgegevens te analyseren (rendement, fabricagetijd, enz.), Leveranciers of diensten te selecteren Aanbieders, onderhandelen over contractvoorwaarden, leveren inspectiediensten of producten voor levering, gebieden: onderhoudsmethoden, gebieden: industrialisatiemethoden, leiden projecten, organiseren en bewaken databases met technische gegevens (normen, stuklijsten, enz.), Organiseer en coördineer productie- of industrialisatieprojecten, bepaal of superviseer de uitvoering van fabricage- en productietests en -proeven (assemblage, prototype, testseries, enz.), Stel faal- en veranderingsvereisten vast en onderhandel met de productieafdeling en kwaliteitsafdeling, leg corrigerende maatregelen vast, ingenieursbureau , …, veld: continue verbetering, coördinatie van teamactiviteiten, leiding geven aan organisatie

Master in de industriële wetenschappen: mechatronica-mechatronica

https://www.vindazo.be/vacatures/constructeur-machinebouw.html