Trolol
Image default
Sport

Neymar zijn debuut wordt mogelijk uitgesteld

Met alle transferdrama rondom Neymar, lijkt er nog geen einde te zijn gekomen. FC Barcelona heeft onlangs Neymar verkocht aan het Franse Paris Saint Germain, maar Barcelona lijkt niet helemaal mee te willen werken aan een transfer op goede voet. Barcelona lijkt zijn debuut bij Paris Saint Germain nog even uit te willen stellen. Het transfercertificaat van Neymar is namelijk niet niet aangekomen bij Fédération Française de Football. Terwijl het gewoon een kwestie lijkt van even een mailtje versturen.

Speelgerechtigd

Zonder het papiertje kan Paris Saint Germain hun nieuwe oogappel nog niet opstellen deze week tegen Guinkamp en is hij dus niet speelgerechtigd, meldt L’Equipe. Er worden bewareringen gemaakt van de Franse sportkamp naar het bestuur van FC Barcelona dat de directie van Barcelona nog geen toestemming heeft gegeven om het certificaat te versturen naar de Spaanse bond.

Dwarsbomerij

Waar zou de lakse houding van FC Barcelona vandaam komen? Wachten ze tot ze hun 222 miljoen europ op hun bankrekening hebben gekregen. Of is dit opzettelijk vies natrappen? Waarom Barcelona Paris Saint Germain laat wachten is niet helemaal helder. De vastgestelde richtlijnen van de UEFA verteld dat een transfercertificaat 15 dagen na het afronden van de transfer binnen moet zijn bij de voetbalbond waarbij de kopende club staat ingeschreven. De Franse bond heeft de transfer van Neymar pas vorige week donderdag gemeld, dus FC Barcelona hoeft eigenlijk ook nog geen haast te zetten.

Transferdrama

Als het certificaat niet voor zaterdag middernacht binnen is, moet Neymar zondag de wedstrijd helaas als supporter gaan bekijken in het Bretonse Guingamp en kan hij zijn voetbalkleding gewoon in zijn kluisje laten. De Braziliaan zelf lijk er wel prima mee om te kunnen gaan. Gisteren werd er nog een kiekje van hem, lachend op een peperduur jacht in Saint-Tropez. Wij zijn benieuwd hoe de transferdrama zich gaat ontwikkelen en of er nog een eind aan komt. Aangezien de voorzitter van Barcelona afgelopen week nog uithaalde naar Neymar en zei dat Neymaar niet netjes met de situatie is omgegegaan.