Trolol
Image default
Geschenken

Ontdek de mogelijkheden van de dahlia en calla

Bloemen zoals de calla en de dahlia verdienen extra aandacht in de tuin. Maar waarom? Wanneer je aan prachtig bloeiende bloem denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het voorjaar. En het klopt dan ook dat je in april, mei en juni de meest prachtige bloemen tegenkomt. Na de kille wintermaanden waarin er weinig tot niets groeit, gaan mensen weer genieten van de tuin. Mensen denken echter vaak dat na de lentemaanden het beste er wel weer af is qua bloemen. Kijk je om je heen, dan lijkt dit vaak waar. Het hoeft echter niet zo te zijn! Het geheim schuilt namelijk in de bloeiperiode van de bloemen. Veel van de bloemen die je in tuinen tegenkomt zijn lentebloeiers. Dit geldt waarschijnlijk ook voor je eigen tuintje! Na de wintermaanden komen deze bloemen direct op. Dat is natuurlijk fraai, want na een aantal donkere maanden ben je wel weer toe aan wat vrolijkheid. Maar wat nu als het voorjaar voorbij is en de lentebloeiers hun glans beginnen te verliezen? Zomerbloemen zoals de dahlia en de calla helpen je de zomer door met hun kleurrijke verschijning.

Het geheim van de kleurrijke zomerbloeiers

Het ideale moment om de dahlia of calla te planten, is direct na de wintermaanden. Dit is het moment waarop de lentebloeiers hun kop op beginnen te steken. Wanneer de lentebloeiers hun beste tijd hebben gehad, is het de beurt aan de zomerbloeiers, zoals de calla en de dahlia, om hun moment te pakken. Zorg je voor genoeg variatie en een goede timing van jouw bloemen dan geniet je vanaf de lente tot aan het najaar van een tuin die prachtig in bloei staat.

Koop de juiste bollen

Bij Bulbs4you kun je allerlei verschillende soorten bloembollen kopen voor in jouw tuin. Wil je het grootste gedeelte van het jaar een prachtige en kleurrijke tuin, koop dan zowel lentebloeiers als zomerbloeiers. Geniet van het buitenleven!