Trolol
Image default
Auto

Waarom een bedrijfswagen leasen?

Je hebt een succesvol sollicitatiegesprek achter de rug en eind volgende week mag je terugkomen om te onderhandelen over je contract. Wat ga je vragen en waar haal jij als werknemer voordeel uit? Bovenaan dit lijstje staat natuurlijk een bedrijfswagen leasen want bijna 80% van de Nederlandse werkgevers gebruikt een auto van de zaak als een extralegaal voordeel voor zijn werknemers.

Nooit 5 jaar dezelfde bedrijfswagen leasen

Is het je ook al opgevallen hoe vaak je buurman een “nieuwe auto” heeft. Het ene jaar rijdt hij met het nieuwste model van Volkswagen en vier jaar later staat er een blinkende Volvo op zijn oprit te pronken. Nochtans liggen jullie jobs ongeveer in dezelfde lijn. Het grote verschil? Hij heeft een bedrijfswagen en jij niet. Regelmatig een nieuwe bedrijfswagen krijgen, is dan ook een van de leuke voordelen van een auto van de zaak. Na vier of vijf jaar gaat de auto sowieso terug naar de leasemaatschappij die de auto dan tweedehands verkoopt. Dan krijg jij als werknemer een catalogus waaruit je zelf mag kiezen. Sommige bedrijven blijven trouw aan een merk, maar met een beetje geluk ligt ook die keuze volledig bij jou.

Voordelig statussymbool

Wie een bedrijfswagen leaset, mag rekenen op een bepaald aanzien van de omgeving. Denk maar aan je buurman met de chique Audi bijvoorbeeld. Bij een sollicitatiegesprek zal een werkgever je dan ook meestal overtuigen met dit argument van een bedrijfswagen als statussymbool. Vaak is dit dan ook de doorslaggevende reden om de job aan te nemen. Ook wie een promotie wilt, zal vaak een auto van de zaak aangeboden krijgen. Een bedrijfswagen mag je ook naast de werkuren gebruiken en in de meeste gevallen mag je er zelfs mee op vakantie gaan. Een extra voordeel dus waar zowel jij als je gezin van genieten

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl