Trolol
Image default
Webdesign

Wat houdt een SEO campagne in?

De waarde van uw website bepaalt de positie van uw website in Google. Met SEO (Search Engine Optimization) kunt u de waarde van uw website verhogen. Maar wat komt er allemaal bij een SEO campagne kijken? Bij een goede SEO campagne creëert een specialist relevante content waarop uw doelgroep zoekt. Daarnaast zorgen zij dat uw website toegankelijk is voor Googlebots. Googlebots “crawlen” de pagina’s op uw website om zo te controleren of uw pagina’s geïndexeerd mogen worden. En dan last but not least bouwen deze specialisten een externe autoriteit van uw website met backlinks. Dit laatst genoemde wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Kwalitatieve links bepalen uw Google positie!
Linkbuilding is, na goede content op uw website, het meest belangrijke onderdeel van een SEO campagne. Bij linkbuilding Eindhoven probeert men de populariteit (domein autoriteit) van uw website te verhogen. Dit doen ze door het plaatsen van externe links naar uw website op andere websites die ook een hoge DA waarde hebben. Dit is erg belangrijk voor uw Google positie. Google ziet linkbuilding namelijk als een soort mond-tot-mond reclame. Hoe meer mensen er positief over uw website spreken, hoe waardevoller de website zal worden. Kwalitatieve links bepalen ongeveer 42% van uw positie op Google. Dat is veel en daarom is het van groot belang dat u uw linkbuilding laat doen door een professional.

Linkbuilding en Google Analytics.
Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van een goede SEO campagne. Zo kunt u met goed geplaatste links relevante bezoekers naar uw website brengen. Het aantal bezoekers dat naar uw website komt via een andere website kunt u controleren, bijvoorbeeld met Google Analytics. Dit is een gratis programma van Google waarmee u de activiteiten op uw website kunt controleren. Zo kunt u onder andere zien hoeveel bezoekers er op uw website zijn en waar deze vandaan komen. U kunt zelfs zien met wat voor device zij uw website bezoeken! Daarnaast kunt u ook doelen stellen en conversies meten met Google Analytics.

De start van een SEO campagne.
Er komt dus heel veel kijken bij SEO. Daarom is het verstandig om een SEO-expert voor uw campagne in te schakelen. Een expert weet precies welke content relevant is en waar hij of zij een kwalitatief goede link moet plaatsen. Want een slecht geplaatste link kan zelfs ‘schade’ aanbrengen aan uw website waardoor uw waarde daalt. Dit is natuurlijk niet gewenst. Bij de start van een SEO campagne wordt er een scan van uw website gemaakt. Zo’n scan controleert op drie hoofdonderdelen: techniek, content en autoriteit. Deze elementen bepalen de SEO score en de positie van uw website. Een SEO scan kan dus eigenlijk nooit kwaad en wordt bij veel online marketing bedrijven gratis aangeboden.