Trolol
Image default
Bedrijven

Werken met verschillende materialen

De toekomst is nabij, er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van 3d printen. Zo is het ook steeds meer mogelijk om verschillende vormen en materialen te gebruiken. Zoals het creëren van stoelen in de vorm van een bouw pakket. De bouwpakketten worden uitgeprint en dan is het mogelijk om deze zelf in elkaar te zetten. Waardoor de stoel echt een creatie van jezelf wordt. Zo is op het gebied van meubels maken veel te doen, doordat je zelf het interieur maakt kun je alles in je eigen stijl en kleur doen en hoef je ook het huis niet meer uit. 

Maar er zijn zelfs nog meer mogelijkheden met 3p printen zo is het mogelijk om glas te printen, door de glassbend methode en materialen wordt dit mogelijk gemaakt. Zo zou je zelf glazen kunnen maken. Dit materiaal is waterafstotend en ook veilig om uit te drinken. Deze filament zorgt ervoor dat het gemaakte voorwerp eruit ziet als glas. Deze wordt daardoor ook erg sterk. Alleen niet alle 3d printers kunnen met dit materiaal werken, dus lees u eerst goed in voordat u besluit om een 3d printer te nemen of te werken met dit materiaal. Zoek dus uit of uw printer hiervoor geschikt is. 

Niet alleen materialen zoals glassbend kunnen gebruikt worden, maar ook carbon. Carbon wordt voor veel voorwerpen gebruikt, zelfs auto onderdelen kunnen gemaakt worden van carbon. Dit materiaal is daarom erg sterk en kan tegen een stootje. Carbon wordt zelfs ook gebruikt in vliegtuigen, omdat het erg sterk en licht van gewicht is. Daarom is dit materiaal ideaal voor 3d printers, niet voor het maken van vliegtuig onderdelen thuis, maar voor bijvoorbeeld kleine objecten die nog wat extra stevigheid kunnen gebruiken. 3d filament supplies levert dit materiaal en ook voor het printen van glas kunt u terecht bij 3dfilamen.supplies. Ook voor meerdere 3d printer materialen kunt u gemakkelijk terecht bij 3d filament supplies.

https://www.3dfilament.supplies