Trolol
Image default
Bedrijven

Werknemers ontslaan, hoe doe je dat?

Stel je bent leidinggevende en je hebt het gevoel dat je medewerkers zich niet prettig voelen, hoe pak je dit aan? En welke stappen ga je ondernemen om dit in de toekomst te voorkomen? Ten eerste kan een medewerkersonderzoek je een beter idee geven over wat jouw werknemers dwars zit en welke inzichten je mist van je werknemers. Tijdens zo’n onderzoek worden er verschillende factoren getest zoals: het management, de tevredenheid en de meningen van werkgevers. Deze informatie kan door de leidinggevende geëvalueerd en verwerkt worden in de dagelijkse werkomgeving, vaak worden dit soort onderzoeken gedaan via anonieme enquêtes waarbij de werknemer de mogelijkheid krijgt om zijn identiteit waar te maken.

Als er gekozen wordt voor een onderzoek kan dit ter plekke of online gebeuren, vaak wordt dit gedaan in de vorm van een enquête. Hierbij kan elke medewerker anoniem blijven en zijn/haar eerlijke mening geven over het bedrijf en de leidinggevende. Vaak leidt dit tot een overeenkomst tussen werknemer en werkgever, wat ook zorgt voor een prettigere werkomgeving en algemeen hoger resultaat van werknemers. Onderzoek naar medewerkers wordt gedaan door een gespecialiseerd HRD-bureau, verschillende theorieën zoals de vitaliteitsAPK worden ingezet om een efficiënt onderzoek uit te voeren. De resultaten zijn direct verwerkbaar en werknemers kunnen direct aan de hand van hun resultaten prettiger werken.

Mitst dit niet werkt, is het altijd aan te raden om bij het ontslaan van werknemers, die zich niet prettig voelen bij uw bedrijf, een outplacementbureau voor hen te regelen. Deze ontslagbegeleiding helpt bij het trauma dat veroorzaakt is bij het ontslag en zorgt ervoor dat de werknemer zo snel mogelijk weer een fijne werkplek kan vinden waar hij zich prettig voelt. Het regelen van een outplacementbureau voor werknemers zorgt namelijk voor een prettig vertrek als werknemer bij uw bedrijf. Hierdoor hebben mensen geen slechte herinneringen aan uw bedrijf, ook al werken ze er niet meer.

http://carrierepoort.nl