Trolol
Image default
Bedrijven

Wooninspiratie vind je bij Home Meubels!

Landelijk wonen is ontzettend populair, omdat het stijlvol, functioneel en gezellig is. Deze veelzijdige interieurtrend wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en kleuren met hier en daar een printje, een grote hoeveelheid accessoires en elegante meubels met een elegante uitstraling. Deze kunnen zowel modern als retro zijn, waardoor de landelijke woonstijl bij veel mensen in de smaak valt en ook haalbaar is met een laag budget en weinig tijd. Bij ons vind je veel stijlvolle producten van merken, zoals Beliani en Moos.

De mooiste meubels in landelijke stijl

Brocante meubels passen goed bij de landelijk wonen trend. Deze tweedehands (ogende) meubels voegen veel sfeer toe, doordat het lijkt of er een verhaal achter elk meubelstuk zit. Wil je een modern landelijk interieur? Geverfd hout ziet er eigentijds uit, vooral als je een trendkleur gebruikt zoals grijs, een pastelkleur of warme, verzadigde natuurtinten. Ook kun je moderne meubelen combineren met oudere stukken en accessoires. In een landelijk interieur hoeft niet alles te matchen!

‘Brocante’ betekent ‘tweedehands’ in het Frans. Bij een brocante interieur draait het dus om tweedehands (uitziende) meubelen en decoraties. Dit zorgt veelal voor een landelijke sfeer en geeft je het idee dat achter elk meubelstuk een verhaal zit, of je dit leuke bijzettafeltje nu echt op een vlooienmarkt  bent tegengekomen of juist een nieuw tafeltje met gebruikte ‘look’ hebt aangeschaft. Het gaat hierbij juist niet om perfect onderhouden antiek. Je meubilair mag er dus best gebruikt uitzien, bijvoorbeeld met een verweerd uiterlijk en vervaagde verf, maar hoeft niet echt oud te zijn. Ook met gloednieuwe meubels kun je dit effect bereiken!

Er zijn verschillende manieren om je woonkamer te vullen met een gezellige brocante inrichting, van het aanschaffen van tweedehands meubilair tot het slim aanpassen van nieuwe meubels. Hopelijk kunnen onze brocante woonkamerideeën je genoeg inspiratie gegeven om zelf aan de slag te gaan!


https://www.homemeubels.nl/