Trolol
Image default
Bedrijven

Een werkplekinstructiekaart maken: hoe doe je dat?

Een werkplekinstructiekaart maken (WiK) is niet zo gemakkelijk als het misschien klinkt. Met name bedrijven die met gevaarlijke stoffen of machines werken komen er niet onder uit. Een werkplekinstructiekaart maken kan alleen als je volledig op de hoogte bent van alle werkzaamheden en ontwikkelingen in het bedrijf. Maar ook zul je op de hoogte moeten zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Weet je niet hoe je een werkplekinstructiekaart moet maken? Gelukkig zijn er oplossingen hier voor.

Schakel iemand in om je werkplekinstructiekaart te maken

Verschillende bedrijven zijn gespecialiseerd in een werkplekinstructiekaart maken. Zij hebben dit al talloze keren gedaan en weten precies waar ze op moeten letten. Ze zijn op de hoogte van alle regels en wetten die komen kijken bij het werken met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Het zijn zelfs specialisten op dit gebied en kun jou dus helpen om een werkplekinstructiekaart te maken. Dit neemt je veel tijd uit handen en je weet zeker dat het goed gebeurt. Ideaal dus!

Waar moet een werkplekinstructiekaart aan voldoen?

Deze kaarten zijn voorzien van belangrijke informatie die iedere werknemer nodig heeft om veilig te kunnen werken. Verder dienen ze voor iedereen begrijpelijk te zijn, welk niveau dan ook. Dit houdt in dat ook medewerkers die niet of nauwelijks Nederlands spreken de kaart moeten kunnen ‘lezen’. Daarom moet de WiK altijd goed opgesteld worden en uit niet meer dan één pagina voldoen. Lukt dit jou niet? Schakel dan de hulp in van een specialistisch bedrijf.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/