Trolol
Image default
Bedrijven

Geen stress meer om de salarisadministratie

Over het algemeen is de salarisadministratie het vervelendste werk van de maand voor een ondernemer. Het brengt maandelijks ook de nodige werkstress mee en dat is nooit goed voor een ondernemer. Het kost bovendien heel veel tijd en je bent na het afronden van de administratie niet zeker of je alles wel goed hebt gedaan. Fouten in de administratie kunnen dure fouten worden en erg veel geld kosten. De belastingdienst staat bekend dat ze niet snel een bedrijf vergeven om een fout in de administratie en de volgende dag staat de belastingdienst zelfs al op de stoep.

Voor elke ondernemer zijn hier meerdere oplossingen te vinden. Een goede oplossing is een HR afdeling aannemen die dit allemaal verzorgen, maar dit kost helaas erg veel geld en niet elk bedrijf heeft hier het budget voor. Een ander goed alternatief is het laten uitbesteden van je salarisadministratie. Een dergelijk loonbureau neemt alle taken van je over die te maken hebben met de salarisadministratie en zorgen ervoor dat er geen fouten gemaakt worden. Op deze manier hoef je je nooit meer druk te maken over de administratie en kan je er zeker van zijn dat de salarisberekening klopt en dat de belastingdienst niet op je stoep komt te staan.

Een hoop zorgen zullen ervan je schouders afvallen als je de administratie laat uitbesteden. Je neemt er niet iemand speciaal voor aan en dat bespaart een hoop kosten. Bovendien hou je als ondernemer zelf een hoop tijd over voor andere (belangrijkere) zaken. Bijna alle loonbureau’s werken met digitale administratie. Op ieder gewenst moment kan je als ondernemer de administratie bekijken en hiernaast kunnen ook de werknemers op ieder moment dat het hun het beste uitkomt de administratie bekijken, zoals hun loonstrook. Jij als ondernemer en de werknemers kunnen gemakkelijk alle bestanden downloaden en uitprinten.

http://www.cbbs.nl