Trolol
Image default
Dienstverlening

Het advies van de echtscheidingsadvocaat

Er zijn enkele zaken die koppels die willen scheiden, in gedachten moeten houden. In de eerste plaats is de dienstverlening van een gekende en ervaren echtscheidingsadvocaat van noodzakelijk belang om de verschillende juridische facetten en rechten te begrijpen. Dit betekent dat de keuze van een advocaat heel belangrijk is. Iemand die wil scheiden moet beschikken over gedetailleerde inlichtingen betreffende de studiestage en de ervaring van de advocaat, alvorens te beslissen hem een zaak toe te vertrouwen die zijn toekomst op belangrijke wijze kan beïnvloeden. Het is geraadzaam om ook op zijn aanvoelen voor te gaan als men een echtscheidingsadvocaat kiest. Vertrouwen, zich goed voelen en affiniteit zijn essentiële elementen in een succesrijke relatie tussen de advocaat en de cliënt. Het is wel belangrijk om een echtscheidingszaak toe te vertrouwen aan een advocaat die vertrouwen uitstraalt.

Tijdens de eerste raadpleging, is het heel belangrijk om een openhartig gesprek te hebben met aspirant – echtscheidingsadvocaat over de kosten en het gevraagde advies. Een ervaren echtscheidingsadvocaat zal over het algemeen eerst de betaling van een provisie vragen om het uurtarief en de kosten te betalen. Veel advocaten zullen hun raadpleging baseren op hun uurtarief zonder een grote provisie te vragen. Het is een goed idee om informatie over een advocaat en de vergoedingen die andere cliënten betaald hebben, in te winnen alvorens een eerste contact te hebben.   Het is ook belangrijk om een echtscheidingsadvocaat te kiezen die veel ervaring heeft in echtscheidingszaken in de staat waar de procedure zal worden opgestart, omdat hij juist de gevoeligheden van de verschillende rechters in dat rechtsgebied kent.

Van echtscheidingsadvocaten wordt verwacht dat ze voor hun cliënten de best mogelijke juridische uitspraak bekomen en hen in hun rechten raad geven. Ze zouden moeten worden bijgestaan door een netwerk van professionelen, waaronder psychologen, accountants, beroeps doorlichters, vastgoedexperts, belastingspecialisten en schatters van persoonlijke eigendommen. Ze moeten indien nodig gewetensvol en krachtig opkomen voor de rechten van hun cliënten in de rechtbank.

Een echtscheiding is een zenuwslopende ervaring voor veel mensen en een goede echtscheidingsadvocaat moet ernaar streven dat de scheidingsprocedure zo soepel mogelijk verloopt en dat zijn cliënt vanuit het wettelijke en financiële oogpunt gezien, zo goed mogelijk uit dit trauma komt.

Mark Schmidt (http://www.advocatenkantoorschmidt.nl) geeft je gedetailleerde informatie over echtscheidingsadvocaten, goedkope echtscheidingsadvocaten, scheiden zonder bijstand van een advocaat, gratis echtscheidingsadvocaten en meer en zaken als “omgangsregeling baby” in orde maken tijdens het proces van het echtscheiden.

 

 

http://www.advocatenkantoorschmidt.nl/