Trolol
Image default
Groothandel

Drank van de drankenhandel

Bij een etentje hoort natuurlijk een lekker drankje. Restaurants kopen deze dranken soms bij de groothandel, maar in de specifiekere restaurants komen de dranken bij een drankenhandel vandaan. Een dergelijke handel is een stuk gespecialiseerder in het aanbod van dranken. Daardoor kunnen medewerkers vaak ook meer vertellen over een bepaalde soort drank en ondersteunen bij het maken van de juiste keuze.

 

In Nederland zijn er veel drankenhandels te vinden, die vaak in de volksmond ook ‘slijterijen’ zijn. Een dergelijke handel biedt verschillende soorten drank aan. Dit is lang niet altijd een kille plek met alleen maar drank, maar vaak worden deze handels ook echt aangekleed als een echte winkel.

 

Drankenhandel of groothandel?

Sommige horecaondernemers halen hun dranken bij een groothandel, omdat dit ogenschijnlijk gemakkelijker is. Immers: bij het inkopen van gefrituurde snacks bij de groothandel, is het gemakkelijk wat dranken mee te nemen. Toch kan het lonen een bezoekje te brengen aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit vanwege de expertise van de medewerkers die er rondlopen.

 

Als je als ondernemer of particulier opzoek bent naar een meer specifiekere drank, kun je bij deze handel terecht. Je krijgt vaak meer te weten over dranken in het algemeen en krijgt daarbij een passend advies. Daarnaast kopen drankhandelaren doorgaans meer drank tegelijkertijd in bij een exporteur. Daardoor is de prijs meestal iets lager en is de kwaliteit beter. Soms kun je bij de handel ook een wijntje of een drankje proeven, alvorens je je keuze maakt.

 

Een zee van kennis

We zeiden het eerder al: wie naar een specifiekere winkel gaat, maakt vaak ook specifiekere keuzes. In sommige gevallen is het mogelijk een proefpakket af te nemen. Soms kun je daarnaast ook je kennis uitbreiden, dankzij cursussen van de slijterij zelf. Daardoor leert de ondernemer waar hij op moet letten bij het inkopen van bijvoorbeeld een fles wijn. In zo’n cursus leert men iets over de herkomst van de drank en waarop te letten bij het kiezen van het juiste drankje.

 

Immers: er zijn verschillende soorten bieren op de markt, maar ze smaken niet allemaal hetzelfde! Daarom is het dus belangrijk naar een specifieke handel te gaan. Het is ook de ideale plek om als consument een echt cadeau voor vrienden, kennissen of zakenrelaties te kopen. Een drank van de drankenhandel, die met zorg is uitgekozen, is een echte elegante manier om iemand te bedanken. Dankzij de ervaren medewerkers is het gemakkelijker de juiste keuze te maken!

https://www.horecagoedkoop.nl/