Trolol
Image default
Eten en drinken

Vis in blik en duurzaamheid: hoe zit dat?

In hoeverre is vis in blik een duurzame keuze? Steeds meer mensen besteden extra aandacht aan duurzaamheid, zeker ook met het oog op een goede zorg voor de wereld en het tegengaan van de klimaatverandering. We willen ook onze voeding verduurzamen. In hoeverre past ingeblikte vis dan nog in ons voedingspatroon?

Vis in blik is een duurzame keuze

Wilt u uw voedingspatroon verduurzamen en twijfelt u of u dan nog wel verantwoord kunt kiezen voor ingeblikte vis? Stop dan met twijfelen, want ingeblikte vis is zeker duurzaam. Wel is het belangrijk om goed op te letten bij wie u de ingeblikte vis koopt. Niet ieder bedrijf besteedt namelijk evenveel aandacht aan duurzaamheid. Hieronder vindt u 3 feiten die aangeven dat vis in blik duurzaam is en daarom een verantwoorde keuze voor uw maaltijden.

1. Verantwoorde werkwijze

Steeds meer bedrijven gaan ook effectief aan de slag met duurzaamheid. Eén van deze bedrijven is Deepblue, producent van ingeblikte vis. Deze partij zorgt bijvoorbeeld voor natuurvriendelijk gevangen vis, zodat u kunt kiezen voor verantwoorde producten uit het assortiment. Binnen dit aanbod vindt u onder meer verantwoorde tonijn in blik. Het bedrijf zorgt voor het tegengaan van de illegale visserij en het realiseren van goede arbeidsomstandigheden.

2. Minder voedselverspilling

Voedselverspilling is niet alleen zonde, maar het zorgt ook voor een negatief effect op duurzaamheid. Jaarlijks wordt er veel te veel voedsel weggegooid, voornamelijk omdat het over de houdbaarheidsdatum heen is. Ook veel verse vis belandt in de prullenbak, bijvoorbeeld omdat er te veel van gekocht wordt of omdat het door omstandigheden te lang is blijven liggen. Met vis in blik wordt dit voorkomen, omdat het in gesloten blik niet snel bederft.

3. Minder energieverbruik

Vis in blik hoeft niet in een koeling bewaard te worden. Veel voedingsmiddelen bederven snel wanneer zij buiten de koeling worden bewaard. Deze producten vragen dus veel energie voor het conserveren. Dit is bij de ingeblikte vis niet het geval. Het kan buiten de koeling worden bewaard, waardoor er voor het conserveren van vis in blik aanzienlijk minder energie nodig is.

Altijd gezonde visproducten

Deepblue is al tientallen jaren een van de vooraanstaande Nederlandse merken voor vis in blik. Dit bedrijf zorgt er altijd voor dat u een lekker en gezond visproduct in huis heeft. Bij Deepblue weet u zeker dat u altijd de juiste keuze maakt, zowel voor de natuur als voor uzelf!

https://deepblue.nu/