Trolol
Image default
Dienstverlening

Waarom zonwering laten plaatsen in Ede?

Zonwering in Ede houdt de zon tegen in de hete zomermaanden. Daarnaast voorkomt het oververhitting in uw woning. In de winter dient de zonwering als een extra isolatiebuffer en zorgt het juist voor meer warmte in uw woning. Zonwering kan daarnaast in de wintermaanden ook fijn zijn voor als de lage zon voor verblinding zorgt. Al met al zijn er veel voordelen die een zonwering met zich mee brengt. In dit blog artikel willen we je dan ook graag laten zien waarom zonwering in Ede laten plaatsen geen overbodige luxe is.
 

Een lagere energierekening door zonwering in Ede

Rolluiken beschermen natuurlijk tegen de zon en warmte, maar houden deze warmte ook beter vast in de koude wintermaanden. Dit komt doordat de luchtklep tussen het raam en rolgordijn zorgt voor een kleine, extra isolatielaag. Deze werkt dan ook in beide richtingen. Het zorgt ervoor dat de warmte in de zomermaanden buiten blijft, maar het zorgt er ook voor dat de warmte in de wintermaanden in het huis blijft. Een echte win-win situatie dus!
 

Zonwering in Ede zorgt ook voor meer privacy

Zeker wanneer u in een drukke straat woont, kan privacy erg fijn zijn. Vormen van zonwering, zoals bijvoorbeeld rolluiken, kunnen de privacy van jouw woning dan ook enorm veel vergoten. Een ander bijkomend voordeel is dat het uw gevoel van veiligheid ook zeker kan verhogen. Rolluiken fungeren namelijk als een extra barrière tussen uw woning en de buitenwereld. Daarnaast is het voor inbrekers een extra preventie materiaal waar ze nog extra doorheen moeten om de woning binnen te kunnen treden.
 

Handmatig besturen of toch automatisch?

U kunt uw jaloezieën handmatig of elektrisch bedienen, maar helemaal fijn is dat ze ook geautomatiseerd kunnen worden. Zo kun je de zonwering laten zakken op een specifieke tijd door middel van het programmeren van de zonwering. Dit is natuurlijk een perfecte oplossing voor de avonden of de ochtenden. Daarnaast kun je uiteraard altijd de timer zelf verzetten, als het bijvoorbeeld winter of zomertijd wordt. Al met al is een zonwering dan ook zeker geen overbodige luxe en kan het ook nog eens enorm veel voordelen met zich meebrengen, zoals een besparing op de energiekosten. Hiervoor maakt het niet uit of hij handmatig of automatisch bestuurd wordt.