Trolol
Image default
Dienstverlening

Wat doet een chiropractor Ede?

Chiropraxie wordt beoefend sinds het einde van de 19e eeuw, toen DD Palmer een verband legde tussen de werking van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Het woord chiropraxie komt uit het Grieks en betekent ruwweg “met de hand doen”. De holistische visie op de mens is een belangrijke pijler in de Chiropractie en bij de behandeling wordt rekening gehouden met de hele levenssituatie van de patiënt.

Er is veel gebeurd in de jaren dat chiropraxie werd beoefend en vandaag is het een integraal onderdeel van de gezondheidszorg bij de behandeling van het bewegingsapparaat met de nadruk op de rug en de nek.

 

Hoe werkt een chiropractische behandeling?

De chiropractor Ede onderzoekt de spieren en gewrichten van de wervelkolom met zijn handen om te voelen of er spanningen, bewegingspatronen of blessures zijn.

De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de lichaamsfunctie en het verminderen van pijn met behulp van advies en evidence-based, voornamelijk manuele, methoden. Een veel voorkomende behandeling is chiropractische manipulatie om de gewrichtsfunctie van de wervelkolom te verbeteren.

De behandeling bestaat uit een snelle en gecontroleerde rekking van de spieren en gewrichtskapsels, waardoor de signalen tussen de gewrichten, de spieren en het zenuwstelsel worden verbeterd en de pijn wordt verminderd. De chiropractor Ede handelt volgens het biopsychosociale model en heeft altijd een holistische kijk op zijn patiënt en draagt zorg voor diens gezondheid. Een behandeling door een chiropractor is zelden bijzonder pijnlijk en de patiënt ervaart vaak direct na de behandeling een grotere mobiliteit en minder stijfheid.

 

Voor wie is chiropractie geïndiceerd?

Chiropractoren behandelen problemen met betrekking tot de wervelkolom als hun kerncompetentie. Ziekten van het bewegingsapparaat, vooral die van rug en nek, behoren tot de nieuwe volksziekten van vandaag.

Rugproblemen hebben vele oorzaken en kunnen leiden tot veel pijn en invaliditeit, zelfs dagelijkse taken kunnen onmogelijk worden en de persoon kan zich terugtrekken uit sociale activiteiten. Chiropractoren spelen een belangrijke rol in het streven om de ontwikkeling van het volksgezondheidsprobleem van rug- en nekproblemen te keren.

 

Welke problemen behandelt een chiropractor Ede?

Elke patiënt wordt behandeld op basis van zijn individuele omstandigheden. Rugpijn, ischias, cervicale letsels, schouder- en nekpijn, gevoelloosheid in de armen, benen en heupen zijn enkele van de gebieden die een chiropractor kan evalueren, behandelen en begeleiden.