Trolol
Image default
Adverteren

Whiskey glazen voor een blended scotch whisky.

Er bestaan regelmatig misverstanden over de verschillende soorten whisky’s en de whiskey glazen die je hiervoor moet gebruiken. Nog een groot misverstand is wat nou eigenlijk het verschil is tussen een Blend en een single malt whisky. Dit misverstand gaan we eigenlijk meteen uit de wereld helpen. Een single malt whisky wordt gestookt in slechts één whisky stokerij. Een blend is zoals de naam het eigenlijk al zegt een combinatie tussen verschillende whisky’s. Een single malt whisky wordt meestal met een nosing glas gedronken. Uiteraard kan je ook gewone bourbon whiskey glazen gebruiken. Puur als je ervan houdt om te genieten op de bank. In plaats van constant bezig zijn met proefnotities maken.

Whiskey glazen: Wat is een blended scotch whisky?

Een blended scotch whisky moet aan een aantal regels voldoen net als de whiskey glazen die je ervoor gebruikt. De blended scotch whisky bestaat uit een combinatie van minimaal twee soorten whisky’s. Dit moet minimaal één grain whisky zijn en één malt whisky. Vaak moeten deze ook nog van twee verschillende stokerijen vandaan komen. Om een officiële Scotch te worden moet de whisky uiteraard in Schotland gestookt zijn. De Blended Scotch whisky is eigenlijk gemaakt om een alternatief te bieden voor de vaak dure Single Malt whisky. Naast het prijskaartje vinden de meeste mensen een single malt veel te sterk en ruw van smaak. Een Blended scotch whisky is veel zachter van smaak. Bekende merken met een blend zijn Johnnie Walker, The Famous Grousse en J&B.

Welke whiskey glazen gebruik je voor een blended scotch whisky?

Sommige liefhebbers zweren bij nosing glasses als whiskey glazen. Toch hoeft dit eigenlijk niet bij een blended scotch whisky. Het is alleen nodig als je echt proefnotities wil gaan maken. Een andere oplossing is gewoon normale whiskey glazen gebruiken. Ze moeten wel van binnen bol zijn om zo een mooie balans te vinden. In de Whiskey Glazen Shop kan je terecht voor verschillende whisky glazen. Vanaf mei 2016 worden er ook nosing glasses aan het assortiment toegevoegd. Speciaal voor de liefhebbers die toch liever notities maken over hun favoriete whisky.

http://www.whiskeyglazenshop.nl