In hoeverre is vis in blik een duurzame keuze? Steeds meer mensen besteden extra aandacht aan duurzaamheid, zeker ook met het oog op een goede zorg voor de wereld en het tegengaan van de klimaatverandering. We willen ook onze voeding verduurzamen. In hoeverre past ingeblikte vis dan nog in ons voedingspatroon? Vis in blik is een duurzame keuze Wilt u uw voedingspatroon verduurzamen en twijfelt u of u dan nog wel verantwoord kunt kiezen voor ingeblikte vis? Stop dan met twijfelen, want ingeblikte vis is zeker duurzaam. Wel is het belangrijk om goed op te letten bij wie u de ingeblikte vis koopt. Niet ieder bedrijf besteedt namelijk evenveel aandacht aan duurzaamheid. Hieronder vindt u 3 feiten die aangeven dat vis in blik duurzaam is en daarom een verantwoorde keuze voor uw maaltijden. 1. Verantwoorde werkwijze Steeds meer bedrijven gaan ook effectief aan de slag met duurzaamheid. Eén van deze bedrijven is Deepblue, producent van ingeblikte vis. Deze partij zorgt bijvoorbeeld voor natuurvriendelijk gevangen vis, zodat u kunt kiezen voor verantwoorde producten uit het assortiment. Binnen dit aanbod vindt u onder meer verantwoorde tonijn in blik. Het bedrijf zorgt voor het tegengaan van de illegale visserij en het realiseren van goede arbeidsomstandigheden. 2. Minder voedselverspilling Voedselverspilling is niet alleen zonde, maar het zorgt ook voor een negatief effect op duurzaamheid. Jaarlijks wordt er veel te veel voedsel weggegooid, voornamelijk omdat het over de houdbaarheidsdatum heen is. Ook veel verse vis belandt in de prullenbak, bijvoorbeeld omdat er te veel van gekocht wordt of omdat het door omstandigheden te lang is blijven liggen. Met vis in blik wordt dit voorkomen, omdat het in gesloten blik niet snel bederft. 3. Minder energieverbruik Vis in blik hoeft niet in een koeling bewaard te worden. Veel voedingsmiddelen bederven snel wanneer zij buiten de koeling worden bewaard. Deze producten vragen dus veel energie voor het conserveren. Dit is bij de ingeblikte vis niet het geval. Het kan buiten de koeling worden bewaard, waardoor er voor het conserveren van vis in blik aanzienlijk minder energie nodig is. Altijd gezonde visproductenDeepblue is al tientallen jaren een van de vooraanstaande Nederlandse merken voor vis in blik. Dit bedrijf zorgt er altijd voor dat u een lekker en gezond visproduct in huis heeft. Bij Deepblue weet u zeker dat u altijd de juiste keuze maakt, zowel voor de natuur als voor uzelf! |
https://deepblue.nu/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- LED hanglampen: een trend of ‘gewoon’ duurzaam? Duurzaamheid is een HOT item vandaag de dag en daarom houden we zoveel mogelijk rekening met de natuur in alles wat we doen. Denk maar...
- De ultieme gids voor jou volgende feest The ultimate guide to your next party Image Source: FreeImages Bij het organiseren van een geslaagd feest staat meer op het spel...
- Hoe houd je de benen van je paard gezond? Alles over bescherming! Peesbeschermers, strijklappen en bandages voor pony’s en paarden De benen van pony’s en paarden zijn zeer sterk maar kwetsbaar tegelijk. Wanneer je gaat trainen,...
- Tiny houses van rond stamhout Ronde houten tiny houses van natuurlijke materialen zien er zeer aantrekkelijk en stijlvol uit. Over het algemeen is de bouw van houten tiny houses een...
- Een lunchroom in Doetinchem met een zeer smakelijk assortiment Ben je het beu om tijdens de lunchpauze een boterham te eten met hetzelfde beleg als de rest van de week? Heb je geen inspiratie...
- De tien meest gevraagde vaardigheden in 2019 werk zoeken LinkedIn voerde een onderzoek uit op basis van werkgeversverzoeken en vragenlijsten voor werkzoekenden en presenteerde de top 10 van populairste soft skills en...