Trolol
Image default
Woning en Tuin

LED hanglampen: een trend of ‘gewoon’ duurzaam?

Duurzaamheid is een HOT item vandaag de dag en daarom houden we zoveel mogelijk rekening met de natuur in alles wat we doen. Denk maar aan: afval sorteren, rijden met hybride auto’s, regenwater hergebruiken, het verbruik aan stroom beperken, hernieuwbare energie produceren, duurzaam gemaakte kleding dragen, etc.

Maar zetten we die aandacht voor duurzaamheid voort op het gebied van verlichting of is het zo dat LED-lampen gewoon heel erg hip zijn op dit moment?

Voordelen van LED-verlichting

Iedereen kent ondertussen wel al de naam LED (Light Emitting Diode). Maar wat zijn nu de voordelen van dit soort lamp?

  • Energiezuinig
  • Warm en diffuus licht
  • Duurzaam

LED was 10 jaar geleden nog vrij zeldzaam en duur, maar dat zal in de toekomst wel veranderen. De prijzen zullen namelijk nog heel wat dalen en de duurzaamheid van LED-lampen zal die van de andere soorten lampen overtreffen. Mensen zullen dus automatisch meer en meer naar de LED technologie grijpen, omdat deze de andere zal voorbijstreven. 

LED hanglampen geven de dag van vandaag echt mooi, warm licht en zijn uitstekend dimbaar met een geschikte dimmer. Veel LED hanglampen zijn dimbaar met een fase-afsnijdimmer (Tronic Dimmer) maar er zijn ook armaturen die over een ingebouwde dimmer beschikken.

Het is zo dat bij vele hanglampen de lichtbron te vervangen is door een LED lichtbron: er bestaan veel LED modellen als alternatieven voor de ‘gewone’ lampen. Deze kleine investering biedt als voordelen: een langere levensduur van de lamp en tot 80% energieverbruik besparen tegenover de klassieke gloeilampen.

Hoewel duurzaamheid vandaag de dag een hot topic is, zullen mensen toch zowiezo voor LED kiezen. Of het nu een trend is of niet, je kan er eigenlijk niet meer om heen dat LED de beste optie is. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor je eigen portemonnee. De kostprijs zal nog verder dalen, de lampen verbruiken heel wat minder energie dan die klassieke lampen en bovendien gaan zo nog eens veel langer mee!

http://tijdvoorlampen.blogspot.nl/2015/05/de-juiste-keuze-maken-in-hanglampen.html