Trolol
Image default
Woning en Tuin

Voorkomen en herstellen van krassen van de vloer

Krassen in laminaat zijn erg vervelend, hoe kun je dit soort schade voorkomen en wat is er tegen te doen? Wij geven je in dit artikel een aantal bruikbare tips.

Oorzaken

Meubels zijn vooral de grootste oorzaak bij krasjes. Als je bijvoorbeeld vaak met je stoelen over de vloer schuift is het handig stukjes vilt onder je meubels te schuiven zodat je je vloer kunt beschermen. Ook een bureaustoel kan krassen opleveren omdat je dan de toplaag van je laminaat beschadigt.

Een plastic vloerbeschermer zorgt voor een tussenlaag tussen je vloer en stoel en vangt zo veel klappen op. Ook zand en steentjes die je meeneemt met je schoenen kunnen krassen in je laminaat veroorzaken. Je kunt daarom het beste met sokken over de vloer lopen omdat anders de bovenkant van je laminaat slijt. Of zorg voor schone schoenen en een lange deurmat.

Diverse manieren

Er zijn meerdere manieren om je laminaat te verhelpen wanneer je last hebt van krassen. Zo kun je bijvoorbeeld een laminaatvuller gebruiken, dit helpt zeker wanneer je diepere krassen hebt. Kies vooral een kleur die ongeveer hetzelfde is als je vloer.

Je kunt ook twee kleuren mengen om de juiste kleurnuance te krijgen om een kleur te verkrijgen die in de buurt ligt. Maak vooral ook je vloer droog, schoon, stof- en vetvrij. Hierdoor zal de laminaatvuller beter hechten aan de vloer.

Kleinere krassen

Bij kleine krassen kun je ook een laminaat- of meubelstift gebruiken. Je kunt ze in veel verschillende kleuren verkrijgen, echter glimmen ze wel. Het is daarom wel handig om met een droog doekje de materie er goed in te poetsen.

Je kunt je vloer ook opnieuw lakken of oliën. Verdeel het met een lakroller of een niet- pluizende doek in een dunne laag over de vloer.

Je kunt het beste wel een iets lichtere tint gebruiken omdat lak bij het drogen vaak iets donkerder uitvalt. Uiteraard kun je er ook nog voor kiezen je laminaat te vervangen.

https://www.parket-winkel.be