Trolol
Image default
Hobby en vrije tijd

Ontdek met een workshop djembé de positieve kracht van de Afrikaanse ritmes

De djembé is een instrument dat in Nederland een beperkte naamsbekendheid heeft. Zonde, want de exotische ritmes van de authentieke Afrikaanse trommels klinken uniek en halen een gevoel van positiviteit naar boven. Bovendien heb je voor het spelen van dit muziekinstrument geen ervaring nodig. Ook hoef je geen muziek te kunnen lezen. Bij Dununba kun je een workshop djembé volgen om kennis te maken met dit West-Afrikaanse muziekinstrument. Een workshop djembé kan op een locatie naar keuze plaatsvinden.

De positieve effecten van het bespelen van de djembé

Het is bewezen dat het bespelen van de djembé ervoor zorgt dat er endorfine in je lichaam vrijkomt. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig en euforisch gaat voelen. Daarnaast zorgt een workshop djembé ervoor dat de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam afneemt en je je ontspannen gaat voelen. Veel mensen geven aan dat het bespelen van het instrument hun creativiteit stimuleert en dat het hen helpt in het opheffen van bepaalde blokkades.

Methodiek voor volwassenen en kinderen

De workshops van de percussiespecialist worden door ervaren djembéspelers gegeven. Zij hebben allen een muziekopleiding genoten en soms zelfs lessen gevolgd bij de grootste meesters op dit gebied. De spelers hanteren een methodiek waarmee ze iedereen aan het spelen krijgen. Middels oefeningen is het uit het hoofd leren spelen van de drumpatronen een natuurlijk verlopend proces. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Kies voor een activiteit die het groepsgevoel versterkt

Het bespelen van een percussie-instrument doe je altijd in een groep. De workshop djembé draagt bij aan het creëren van een groepsgevoel en onderlinge verbondenheid. Mede daarom geeft Dununba regelmatig workshops aan de meest uiteenlopende bedrijven. Ook voor scholen en particulieren vormen de workshops een originele en positieve activiteit die niet gauw zal worden vergeten. De percussiespecialist biedt naast djembéworkshops en -lessen ook andere muzikale activiteiten zoals Braziliaanse percussie aan. Ontdek het allemaal op de website van de specialist en plan een workshop naar keuze in!

https://dununba.nl/